Hozzávalók:
Az alsó tésztához:
35 dg rétesliszt
25 dg vaj
15 dg porcukor
2 tojás
4-5 evokanál tejfol
1 sutopor
Toltelék:
1 kg túró
4 tojás
2 vaníliás cukor
1 doboz tejfol /250 gr./
4 evokanál búzadara
6 evokanál porcukor,
1 zacskó fahéjas cukor a túró megszórásához
A piskótához:
3 tojás
3 evokanál rétesliszt
3 evokanál cukor
A szóráshoz porcukor
*
Elkészítés:
Az alsó tésztához egyszeruen osszegyúrjuk a hozzávalókat, majd belesímítjuk a tepsibe – én a szilikon lapon sutottem. Kenheto tésztát kell, hogy kapjunk.
A toltelékhez: fehéredésig keverem az egész tojásokat, majd belekeverunk minden osszetevot. Aki szereti tehet bele mazsolyát is, nálunk nem nagyon szeretik. Ráontjuk a tésztára. Rászórjuk a fahéjas cukrot.
A piskótához az egész tojásokat jól kikeverjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet és egy zacskóba toltjuk, aminek levágjuk az egyok sarkát és berácsozzuk vele a túrótolteléket.
A sutésnél figyeljunk, a piskóta hamar megég, ezért ha már picit kezd barnulni, letakarjuk sutopapírral és készre sutjuk.
Az alaptrecept az itteni Varecháról van, én az arányokat változtattam úgy, ahogy a családom szereti.
A tepsi mérete 38×38 cm és nagyon sok lesz belole. Jó étvágyat!


