Hozzávalók:
25 + 10 dg szilvalekvár /nekem baracklekvár volt!/
25 dg cukor /mindegy, hogy kristály vagy por/
50 dg rétesliszt
1 evokanál szódabikarbóna
1/2 l tej
csokimáz a tetejére /elhagyható/ / 10 dg csoki + 1 e.k.olaj/
nem elírás, tényleg nem kell hozzá tojás!!!!!!!
*
Elkészítés:
A hozzávalókat habverovel egyszeruen osszekeverjuk, nem kell mixert sem használni.
A tepsit /37×37/ vagy kikenjuk és lisztezzuk, vagy sutopapírt használunk, beleontjuk a tepsibe. Félidoben kicsit hurkapálcikával megszurkáljuk és készre sutjuk. Még melegen megkenjuk lekvárral a tetejét, utána hagyjuk kihulni, majd leontjuk a csokival.
Ha esetleg magasabb sutit szeretnénk, sussuk kisebb méretu tepsiben. Az ízét fokozhatjuk mézeskalács-fuszerkeverékkel, szárított gyumolccsel, kompóttal, friss gyumolccsel – fantázia kérdése.
Nálunk is van egy internetes receptoldal – Varecha-ami fakanalat jelent – itt bukkantam rá erre a receptre, Bejgi szakácsnál.


