Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg finomliszt
25 dkg Rama margarin
1 kispohár tejföl
2 dl tej
2,5 dkg élesztő
2 db tojás sárgája
só
15 dkg reszelt trappista sajt
A kenéshez:
1 db tojás
A tetejére:
15 dkg trappista sajt
*
Elkészítés:
A cukorral és langyos tejjel felfuttatjuk az élesztőt. A vajat elmorzsoljuk a liszttel és a többi összetevővel tésztát gyúrunk. A tésztát 20 percig kelesztjük, majd átgyúrjuk és még 40 percig kelesztjük. Ezután kinyújtjuk ujjnyi vastagra és éles késsel keresztben-hosszában sűrűn bevagdossuk. Kicsi pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és tepsire tesszük. Pihentetjük 10 percet, majd felvert egész tojással lekenjük és reszelt sajtot szórunk rá. Előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!