Nagyon finom Rákóczi túrós.

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Tündi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Nagyon finom Rákóczi túrós.

Nagyon finom Rákóczi túrós.

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Rákóczi túrós ahogy én szoktam.
Többet is kipróbáltam már de nekünk ez jött be.
30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 sütőpor
1 van.cukor
1 tojás sárgája
reszelt citromhéj
csipet só

*

Elkészítés:

Ez lesz a linzer tésztánk. Össze gyúrjuk. Kikent,lisztezett tepsibe teszem. Bár elvileg nyújtani kellene de én bele szoktam nyomkodni. Nekem így könnyebb, nem ragad mindenhova. Na kész, sütjük.
Néhány perc alatt kész. Közben megcsináljuk hozzá a túrót.
50 dkg túrót, 3 evőkanál búzadarával, 1 tojással és 5 dkg cukorral, 1 van.cukorral, citrom héjával össze keverünk.
A kisült tésztát hagyjuk egy picit hülni és megkenjük barack lekvárral. Erre jön a túró töltelék.
Jöhet a tojáshab. A süti koronája.
5 tojás fehérje, 30 dkg cukor.
20 dkg cukrot egy pici vízben /mondjuk legyen 1 dl/ sűrűre főzünk, úgy hogy gyöngyözzön. NEM SZABAD KEVERGETNI!!
A maradék 10 dkg cukrunkat a tojás fehérjékkel habbá verem, majd óvatosan, lassan de folyamatosan hozzá öntöm közben keverem, nem kapcsolom ki a habverőt a cukros vizet. Na ebből príma, kemény hab lesz.
Egyenletesen rákened a túróra és vissza teszed a sütőbe szárítani. 80-100 fokon. NEM SÜTNI, SZÁRÍTANI!!
Nagyon finike.
Jó étvágyat kívánok hozzá.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Nagyon finom Rákóczi túrós.