Nagymamám-féle rakott darálhús

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg darálthús (lehet pulyka is)

bors
2 db tojás
2 tk rizsliszt
A töltelék:
4 db GM zsemle
4 db tojás

1 csokor petrezselyemzöld

*

Elkészítés:

A darálthúst a tojásokkal a rizsliszttel sóval borssal összegyúrjuk, felét egy közepes méretű tepsibe lapogatjuk, tenyerünk segítségével.
Elkészítjük a tölteléket, érdemes ezzel kezdeni.
A zsemléket tejben, vagy vízben megáztatjuk, jól kinyomkodjuk.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, óvatosan beleforgatjuk a sárgákat is.
Egy mély tálba tesszük a kinyomkodott zsemléket, a tojásos masszát az apróra vágott petrezselyemzöldet, összedolgozzuk, érdemes megkóstolni, ha szükséges sózzuk.
180 fokos sütőben kb 30 percig sütjük.
Kapjon egy kis színt.
Kivesszük a sütőből, éles késsel 6 kockába vágjuk, majd tejföllel / rizstejszínnel megkenjük, és 5 percre visszatesszük a sütőbe.