Hozzávalók:
1 kg darálthús (lehet pulyka is)
só
bors
2 db tojás
2 tk rizsliszt
A töltelék:
4 db GM zsemle
4 db tojás
só
1 csokor petrezselyemzöld
*
Elkészítés:
A darálthúst a tojásokkal a rizsliszttel sóval borssal összegyúrjuk, felét egy közepes méretű tepsibe lapogatjuk, tenyerünk segítségével.
Elkészítjük a tölteléket, érdemes ezzel kezdeni.
A zsemléket tejben, vagy vízben megáztatjuk, jól kinyomkodjuk.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, óvatosan beleforgatjuk a sárgákat is.
Egy mély tálba tesszük a kinyomkodott zsemléket, a tojásos masszát az apróra vágott petrezselyemzöldet, összedolgozzuk, érdemes megkóstolni, ha szükséges sózzuk.
180 fokos sütőben kb 30 percig sütjük.
Kapjon egy kis színt.
Kivesszük a sütőből, éles késsel 6 kockába vágjuk, majd tejföllel / rizstejszínnel megkenjük, és 5 percre visszatesszük a sütőbe.