Hozzávalók:
Uborka,Bogyiszlói paprika,Kis dinnye,Apró csillagtök (bébipatisszon),Karfiol,Gyöngyhagyma, Zöld paradicsom,Kemény szilva, Zsenge cukkini, tök,
Léhez: 10 liter
*
Elkészítés:
Elõször is alaposan kifertõtlenítünk egy nagy hordót, illetve ha valaki kisebb mennyiséget szeretne készíteni, akkor azt az edényt, vödröt stb. A léhez valókat, beleértve a megtisztított, földarabolt tormát is, fölforraljuk ( kivéve a tartósítót és az ecetet), hûlni hagyjuk, majd hozzáadjuk a trtósítót és az ecetet. Majd hordóba öntjük, lefedjük.
2. A belevalókat nem kell egyszerre rendelkezésre állni. Amikor szép uborkát kapunk, vegyünk mondjuk 2 kilót, alaposan mossuk, tisztítsuk meg, majd merõkanállal rakjuk (kézzel sose nyúljunk bele, késõbb se, ha kivesszük belõle a savanyúságot) a fûszeres-ecetes lébe, és fedjük le. Ha szép apró (maximum féltenyérnyi) csillagtököt kapunk, abból is vásároljunk kedvünkre, mossuk meg, tisztítsuk meg, és mehet az uborkához, fedjük le.
Jótanács: Végy egy műanyag rácsot olyat amit a mosogatóba szoktak tenni az edények ütésének a megakadályozására. Ezt vágd méretre, majd mosd el jól és bordkénes vízben átzatsd pár percig. Majd ezt tedd a savanyú tetejére, erre egy olyan tálat kel tenni ami nem tartalmaz ezüstöt vagy aranyat. Ezek a nehezékek és így nem úszik a felszínem a savanyúnak való mind a lé alatt lesz.
3. Nyár végére meg is telik a hordó a sok finomsággal. Ha kevés lenne rajta a lé, bármikor készíthetünk újak, utána lehet tölteni a hordóban.