Nagyiféle hordós vegyes savanyúság

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Haladó

Nagyiféle hordós vegyes savanyúság

Recept leírás:

Hozzávalók:

Uborka,Bogyiszlói paprika,Kis dinnye,Apró csillagtök (bébipatisszon),Karfiol,Gyöngyhagyma,     Zöld paradicsom,Kemény szilva, Zsenge cukkini, tök,
Léhez: 10 liter

*

Elkészítés:

Elõször is alaposan kifertõtlenítünk egy nagy hordót, illetve ha valaki kisebb mennyiséget szeretne készíteni, akkor azt az edényt, vödröt stb. A léhez valókat, beleértve a megtisztított, földarabolt tormát is, fölforraljuk ( kivéve a tartósítót és az ecetet), hûlni hagyjuk, majd hozzáadjuk a trtósítót és az ecetet. Majd  hordóba öntjük, lefedjük.
2.         A belevalókat nem kell egyszerre rendelkezésre állni. Amikor szép uborkát kapunk, vegyünk mondjuk 2 kilót, alaposan mossuk, tisztítsuk meg, majd merõkanállal rakjuk (kézzel sose nyúljunk bele, késõbb se, ha kivesszük belõle a savanyúságot) a fûszeres-ecetes lébe, és fedjük le. Ha szép apró (maximum féltenyérnyi) csillagtököt kapunk, abból is vásároljunk kedvünkre, mossuk meg, tisztítsuk meg, és mehet az uborkához, fedjük le.
Jótanács: Végy egy műanyag rácsot olyat amit a mosogatóba szoktak tenni az edények ütésének a megakadályozására. Ezt vágd méretre, majd mosd el jól és bordkénes vízben átzatsd pár percig. Majd ezt tedd a savanyú tetejére, erre egy olyan tálat kel tenni ami nem tartalmaz ezüstöt vagy aranyat. Ezek a nehezékek és így nem úszik a felszínem a savanyúnak való mind a lé alatt lesz.
3.         Nyár végére meg is telik a hordó a sok finomsággal. Ha kevés lenne rajta a lé, bármikor készíthetünk újak, utána lehet tölteni a hordóban.

Nagyiféle hordós vegyes savanyúság

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Nagyiféle hordós vegyes savanyúság

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!