Hozzávalók:
600g kalácsliszt,3 dl tej,30g élesztő,80g margarin,80g disznózsir,50g cukor,pici só, 1tojás.400g lekvár.
*
Elkészítés:
A jejben elkeverek 1 evőkanál cukrot, belemorzsolom az élesztőt, és megvárom, hogy az élesztő feljöjjön a tej tetejére.
Hozzá adom a lisztet, a megolvasztott margarint, zsirt, a tojássárgáját, és kissé lágyabb, de nem folyós tésztát készitek.
Kelesztő tálban duplájára kelesztem.
Lisztes deszkára boritom, négyzet alakúra sodrom.
Téglalap formákra vágom, lekvárt teszek a közepébe feltekerem, szorosan egymás mellé rakom.
Meglocsolom olvasztott zsirral, és ha megkelt, megkenem a tojás fehérjével.
180 fokon 25 percig sütöm.
ha kész kiboritom, darabokra szedem, és megszórom porcukorral.