Nádcukros muffin

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Marcsi64

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

5

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

25 dkg liszt
2 kávés kanál sütőpor
1 csipet só
1 csipet őrölt szegfűszeg
1 kávéskanál fahéj
2 tojás
8 dkg vaj
10 dkg nádcukor
1,25 dl tej
25 dkg almalekvár
1 kávéskanál citromlé
Tetejére:
2 ek cukor
1 kávéskanál fahéj vagy
méz és díszítő cukor
A fűszerek Toldi Fűszer termékek:
www.toldifuszer.hu

*

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, sóval, szegfűszeggel és a fahéjjal.
A Konyhaművész Pro Tálban felverjük a tojásokat, hogy jó habosak legyenek, és hozzákeverjük a vajat, cukrot, tejet, az almalekvárt és a citromlevet. A lisztes keveréket óvatosan hozzákeverjük, hogy sima legyen a tészta.
Az előmelegített sütőben kb. 20 percig, tűpróbáig sütjük.
Összekeverjük a cukrot és a fahéjat, és ezzel megszórjuk a tetejét vagy kevés mézet csurgatunk rá és színes szóró cukorral díszítjük.
Javasolt Tupperware Termékek:
TW Digitális Konyhamérleg
Új Hullám tányérok, kis tálak a hozzávalók kiméréséhez
Konyhaművész Mérőkancsó
Szilikon Muffin Forma
Konyhaművész Pro Tál

Nádcukros muffin