Nádas perec

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

5

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Nádas perec

Nádas perec

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

1 kg liszt
25 dkg zsir
5 dkg élesztő, felfuttatva
5-6 dl tej

*

Elkészítés:

A hozzávalókat összegyúrjuk, kelesztjük.
Kisodorjuk, ( háromszorra mert sok a tészta ) és jó ujjnyi széles csikokra vágjuk.
( pizzavágóval, vagy késsel ) Nádra tekerjük, egész felvert tojással lekenjük, és a tepsi szélére rakjuk.
A tepsi aljára sütőpapirt teritek, hogy a lecsöpögő tojás ne a tepsire égjen rá.
Szép pirosra sütjük, majd simán lehúzzuk a nádról.
A nádat nem kell bekenni semmivel, mert lecsúszik róla.
Nagyon finom még aznap elfogy mindig.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Nádas perec