Hozzávalók:
Az alaphoz
2 db padlizsán (nagyobb,)
2 db burgonya (nagyobb)
3 dl olaj
A raguhoz
60 dkg darált pulykahús
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só
bors
1 ek oregánó
fél l sűrített paradicsom
A besamelhez
10 dkg vaj
10 dkg rizsliszt
5 dl tej
só
bors
szerecsendió
*
Elkészítés:
A padlizsánt megmossuk, és fél centis karikára vágjuk.
A krumplival ugyanígy teszünk (nem kell megpucolni, csak alaposan meg kell mosni!) Az olajat felforrósítunk, és kisütjük benne a padlizsánkarikákat.
Szedjük papírtörlőre, és hagyjuk lecsöpögni.
Az olajban félpuhára sütjük a krumplit A krumplit is lecsöpögtetjük, és félretesszük.
A serpenyőbe tesszük az apróra vágott hagymát, és 3-4 percig pároljuk.
Hozzáadjuk a fokhagymát, elkeverjük, és még 2-3 percig sütjük.
Hozzáadjuk a húst és az összes fűszert, és a paradicsompürét, jól elkeverjük, majd 25 percig közepes lángon főzzük.
A vajat megolvasztjuk.
Hozzáadjuk a lisztet, és jól elkeverjük.
Folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a meleg tejet, és csomómentesre keverjük.
Sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a szerecsendiót, és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.
Egy magas falú tepsi aljára sűrűn letesszük a krumplit.
Rámerjük a szószt, majd sűrűn beborítjuk a padlizsánkarikákkal.
Rámerjük a besamelt, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 35-40 percre.
Forrón kínáljuk.