Hozzávalók:
0,5 kg padlizsán
0,5 kg burgonya
0,8 kg darált hús (bárányból készítik a görögök, de én sertés-marha mixet használtam)
2 db vöröshagyma, lilahagyma
5 db paradicsom
1 db paprika
6 gerezd fokhagyma
só
bors
zsálya, rozmaring
fahéj
oregánó
szegfűszeg
babérlevél
Mártáshoz:
2 dl sovány natúr joghurt
2 tojás
só
szerecsendió
*
Elkészítés:
1. a burgonyát sós vízben megfőzzük
2. padlizsánt a sütőben megsütjük vagy grillezzük
3. hagymát pároljuk, a hússal összefőzzük, paradicsom, paprika bele. Legalább 30 percig! Fűszerezzük ízlés szerint
3. tojás, tejföl turmix, szerecsendió
4. összerak: alul burgonya, utána padlizsán, hús, padlizsán, hús, mártás. Tetejére: zsálya, rozmaring, petrezselyem vagy görög fűszerkeverék és tépkedett gouda sajt
5. 180 fokon 45 percig sütjük