Hozzávalók:
2 db padlizsán
3-4 burgonya
0,50 kg darálthús
2 db vöröshagyma
1 doboz hámozott paradicsom konzerv
2-3 gerezd fokhagyma
só
bors
oregánó
Besamel:
5 dkg vaj
5 dkg liszt
3 dl tej
15 dkg sajt
1 tojás
só
szerecsendió, fehérbors
*
Elkészítés:
A padlizsánokat 1 cm-es szeletekre vágjuk, és sütőben alufóliára helyezve, megsütjük.
A krumplit héjjában megfőzzük
Az apróra szeletelt hagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a darálthúst, sót, borsot, oregánót, tört fokhagymát. Amikor kezd kifehéredni a hús, hozzáöntjük a paradicsom konzervet és sűrűre főzzük.
Besamel elkészítése:
Megolvasztjuk a vajat, rászórjuk a lisztet, összekeverjük, majd fokozatosan hozzáöntjük a tejet, míg eléri a megfelelő sűrűséget, Beleszórom a sajtot (nem kell túl apróra vágni vagy reszelni, úgy is elolvad a forró besamelben. Beleütünk 1 tojást. sóval, fehérborssal, szerecsendióval ízesítjük
Rétegezés:
Egy kiolajozott tepsit kirakjuk a felszeletetl burgonyával, majd ráöntünk a húsos mártásból, majd besamelt, ezután padlizsánszeletekkel lerakjuk, majd ismét a húsos mártás és végül a besamel következik.
Előmelegített sütőben, 180 fokon . 25 perc alatt átsütjük.