Hozzávalók:
Hozzávalók:
1 db pecsenye kacsa
szárnyas fűszer só
1 dl must
1 dl fehérbor
A mártáshoz:
2  fürt nagy szemű édes szőlő
2  dl édes fehérbor
1  dl must
1  ek. méz
1  ek. étkezési keményítő
1  citrom leve
*
Elkészítés:
Előkészítés:A kacsát megtisztítjuk,megmossuk. Kívül-belül  megszórjuk a  fűszer sóval. A kacsát egy mélyebb tepsibe tesszük,aláöntjük a bort és a mustot majd lefóliázzuk a tepsit. A kacsa méretétől függően 1-1,5 órát hagyjuk a fólia alatt párolódni majd kibontva szép pirosra,ropogósra sütjük.
A mártáshoz a szőlőt leszemezzük, a bort és a mustot felforraljuk,majd a keményítővel besűrítjük. Hozzáadjuk a szőlőt,mézzel és a citrom levével ízesítjük.
A megsült kacsát  részeire szedjük  a szőlőmártással és tetszőleges körettel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!:)
				
															