Hozzávalók:
4 szelet tarja
4 ek. mustár
1 kis fej hagyma
só
bors
liszt
zsír a sütéshez
1/2 kg krumpli
2 nagy fej hagyma
25 dkg húsos szalonna
*
Elkészítés:
A hússzeleteket kicsit kiklopfolom, sózom, borsozom(sózni csak óvatosan, mert a mustár sós), a hagymát a mustárba reszelem és megkenem vele a hússzeletek mindkét oldalát. Lisztbe mártom és forró zsíron, mindkét oldalát 3-3 percig sütöm. A krumplit karikára vágom és megfőzöm, de nem kell puhára, mert még sülni fog. Egy tepsi aljára vágok pár kocka húsos szalonnát, rárakom a krumpli felét. Picit sózom, erre jön az egyik hagyma vékony karikára szelve, ezt is megsózom kicsit, majd enyhén meglocsolom pecsenyezsírral. Rárakom a mustáros hússzeleteket, erre kerül a másik szeletelt hagyma és végül a krumpli másik fele. Ezeket is sózom persze és meglocsolom kevés húszsírral. Végül a tetejére rakok szeletelt húsos szalonnát és előmelegített sütőben, alacsony hőmérsékleten kb. 1 órán át sütöm.