Hozzávalók:
4 szelet sertéstarja
1-2 ek mustár, lehet csípősebb is
1 ek konyak
liszt
1 ek olaj a sütéshez
*
Elkészítés:
A mustárt összekeverem a konyakkal, és ebben forgatom meg az előzőleg kivert hússzeleteket. Kombitálban egymásra fektetve legalább egy órára hűtőszekrénybe teszem.
Amikor a húst sütni akarom, előmelegítek egy 24 cm-es, 2,5 l-es AMC alapelemet a visiotherm első zöld (régebbi típusoknál piros) jelzéséig, beleteszek 1 ek-nyi olajat és azonnal a lisztben megforgatott, mustáros hússzeleteket. (Csak azért kell az olaj, hogy a bundának szép színe legyen.) Mikor a hússzeletek egyik oldala már megpirult, óvatosan átfordítom és kb. 2 percre lefedem. Elzárom alatta a hőforrást és a fedőt levéve még 1 percig hagyom pirulni.
Burgonyapürével, sok salátával tálalom.