Hozzávalók:
Hozzávalók:
8 szelet zsírosabb hosszúkaraj
kevés olaj
liszt
frissen őrölt feketebors
fokhagyma
só, 1 ek vágott petrezselyemzöld
mézesmustár (Lidl-ben is kapható)
1-2 ek Óyster szósz (Ázsiai mindenhol kapható)osztrigás szójaszósz más néven.
1 db vöröshagyma
2 ág morzsolt friss kakukkfű
1 dl száraz fehérbor
3 dl húsalaplé
*
Elkészítés:
A kissé megveregetett enyhén sózótt húst lisztbe forgatva kevés olajon elősütjük, majd tálra szedjük.
Ugyanabban a serpenyőben, amiben elősütöttünk, egy kis fej apróra vágott hagymát megfuttatunk, majd felengedjük egy jó adag húsalaplével.
Belekeverjük az 1 ek mézesmustárt, és a Óyszterszószt.
Visszatesszük a szeleteket, borsozzuk, sózzuk, szeletenként legalább 1 gerezd fokhagymát belepréselünk, majdnem puhára pároljuk.
Ízlésünk szerint tehetünk a kezdetén 1 dl bort is első forráskor.
Mielőtt készre fő (kb.
35-50 perc múlva) 1 kávéskanál kakukkfüvet, és vágott petrezselymet rászórunk.
Köretként rizi-bizit adunk hozzá.