Hozzávalók:
4 nagy szelet halfilé
só
citromlé
kevés liszt
olaj a sütéshez
2 tojás
3 dl tejföl
1 csapott ek. mustár
20 dkg reszelt sajt
só bors
zsemlemorzsa
25 dkg rizs
1/2 kg vegyes zöldség(sárgarépa, borsó, zeller)
1 ek, vaj
só
*
Elkészítés:
A halszeleteket besózom, csepegtetek rájuk pár csepp citromlevet, lisztbe forgatom, majd forró olajon mindkét oldalát megsütöm. Tűzálló tálba vagy tepsibe helyezem a halszeleteket. A tojások sárgáját elkeverem a tejföllel, a mustárral, beleforgatom a reszelt sajtot, sózom, borsozom, végül hozzákeverem a felvert tojásfehérjét. A halszeletekre simítom a sajtos, mustáros masszát, majd megszórom zsemlemorzsával és közepes hőmérsékleten aranysárgára sütöm. A rizst a szokásos módon megpárolom, a zöldségeket kockára vágva, a borsóval együtt sós vízben megfőzöm, majd kevés vajon átforgatom.