Hozzávalók:
Hozzávalók:
·         8 szelet karaj csont nélkül
·         1 db chili paprika
·         2-3 evőkanál mustár
·         só ízlés szerint
·         csipet őrölt bors
A panírozáshoz:
·         15 dkg finomliszt
·         3 db tojás
·         20 dkg zsemlemorzsa
A sütéshez:
·         étolaj
A körethez:
·         1 kg burgonya
·         3 dl majonéz
·         2 dl tejföl
·         só
·         2 ek mustár
·         porcukor
·         citromlé
·         őrölt fehér bors
·         só
·         1 cs. újhagyma
*
Elkészítés:
Elkészítése: A burgonyát héjában megfőzzük. Még melegen meghámozzuk és kockákra vagy karikákra vágjuk, hagyjuk hűlni. A hagymát vékonyan felkarikázzuk. A majonézt elkeverjük a tejföllel és a mustárral. Ízlés szerint ízesítjük sóval, porcukorral, citromlével, fehér borssal. Beleforgatjuk a kihűlt burgonyát és a hagymát majd a hűtőbe tesszük egy órára.
A chili paprikát apróra vágjuk, elkeverjük a mustárral. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A hússzeleteket vékonyan megkenjük a chilis mustárral és legalább egy órára a hűtőbe tesszük. A pácolást előző nap is megtehetjük, úgy a hús még finomabb lesz.
A húst a szokásos módon bepanírozzuk, majd bő, forró olajban, közepes lángon kisütjük.
Köretnek majonézes burgonyát készítettem mellé.
Csirke, vagy pulykamellből is elkészíthető.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
				
															

