Hozzávalók:
6 csirkemell
2 ek olaj
3 ek mustár
3 ek paradicsomszósz
1 gerezd fokhagyma
szemes bors
1 fej hagyma
1 fej paradicsom
1 kg krumpli
1 dl tejszín
só
*
Elkészítés:
Az olajból, mustárból, paradicsomszószból, a zúzott fokhagymából és a borsból pácot kavarok egy Kristály Tálban, ezzel alaposan bemázolom a csirkemell szeletek egyik-egyik oldalát, egy-két karika hagymát és paradicsomot teszek rá és egymásra halmozom őket.
Jól lezárom a tálat a tetejével és egy éjszakára hűtőbe teszem a húst.
Másnap kiszedem a tálból a szeleteket, a visszamaradt olajra, hagymára, paradicsomra egy deci tejszínt öntök és megsózom.
Megpucolok egy kiló krumplit, nem túl vékony szeletekre vágom, én négyfelé vágtam, majd a tejszínes páclébe forgatom és elrendezem az UltraPlusz edény alján.
Ráteszem a megsózott csirkemellet, lefedem az edényt és egy órán át sütöm. Az UltraPlusz edény tetejét nem kell levenni, mert úgy is szépen megpirul benne minden, speciális anyagának köszönhetően.
Tipp:tarjából, pulykamellből vagy kicsontozott csirkecombból is nagyon finom.
Javasolt Tupperware termékek:
UltraPlusz 6 literes edény
Kristály Tál 2 literes
Kézvédős Szeletelő
TW Konyhai Kés
TW Filéző Kés
TW Fokhagyma nyomó
Új Hullám Tál Szűrőbetéttel