Hozzávalók:
Bélszín: 800 g
Mustár: 1 evőkanál
Étolaj a sütéshez: 3 dl
Tejföl: 2 dl
Párolt rizs: 300 g
Burgonya: 300 g
Vöröshagyma: 1 fej
Só: ízlés szerint
bors: ízlés szerint
zöldség félék: 50 g
babérlevél: 1 db
*
Elkészítés:
A marhabélszínt hártyájától megtisztítjuk, 2 napig hűtőben pácoljuk (a páclé áll: hagyma, zöldség félék, babérlevél, bors, só) naponta megfordítjuk a pácban, majd felszeleteljük.
A hagymát apróra vágjuk és bő forró olajban világosbarnára sütjük.
A bélszínt egyenlő részre szeleteljük mindkét felét mustárral megkenjük, és forró olajban átpirítjuk, majd forró sütőben olajjal folyamatosan locsolva sütjük.
Mikor félig megpuhult, ráöntjük a tejfölt és tovább sütjük.
Párolt rizzsel, sültburgonyával, idényzöldséggel díszítve tálaljuk.