Musszaka

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Haladó

Musszaka

Recept leírás:

Hozzávalók:

Egy szép nagy padlizsán,
2 db. közepes méretű burgonya,
30 dkg. darált sertéshús (vagy bármilyen sült hús maradéka)
10 dkg. párolt rizs (lehet maradék)
1 dl. tejfel vagy tejszín
1 kisebb paradicsom
1 tojás,
só, bors, kevés reszelt sajt, petr. zöld.
Ha a besamel mártást valaki jobban szereti, akkor tejfel és tojás helyett azzal öntse le.

*

Elkészítés:

A padlizsánt meghámozom, felszeletelem kb. 1 cm-res vastagságúra, besózom, állni hagyom. A burgonyát meghámozom, felkarikázom. A padlizsánról leitatom a nedvességet, lisztbe forgatom, gyorsan átsütöm olajban, utána a karikára vágott burgonyát is átsütöm, de liszt nélkül. Egy kb. 1 literes (ovális edény aljára rakok a burgonyából, majd a padlizsánnal kibélelem az edényt, rizs, darált hús, burgonya, padlizsán, rizs, darált hús, burgonya – ameddig tart. Felülre lehetőleg padlizsán kerüljön, rá hámozott, karikára vágott paradicsom, leöntöm tojással elkevert tejfellel (ha kevés még tejet lehet hozzá tenni), reszelt sajt és petr.zöld, mehet a sütőbe.Másnapra jobban összeérnek az ízek.

Musszaka

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Musszaka