Hozzávalók:
1/2 kg sárgarépa
1 fej hagyma
fokhagyma, só, bors, petrezselyem zöld, olaj, liszt, tejföl
*
Elkészítés:
A hagymát olajon megpároljuk, hozzáadjuk a vékonyra szeletelt vagy reszelt sárgarépát, izlés szerint adunk hozzá széttört fokhagymát, sót, borsot. Ezt felöntjük vizzel, és készre főzzük, Tejfölben elkavart liszttel sürítjük, és leszórjuk apróra vágott petrezselyem zölddel.
A fotón még látható a petrezselymes- tojásos krumpli és a krumplis fasírt. A krumpli, olajon, sózva, kevés vízzel párolva készül, és mikor kellően puhára párolódik, apróra vágott főtt tojást, tejfölet és petrezselyem zöldet adunk hozzá. A krumplis fasírt, 2/3 rész darált húsból, 1/3 rész reszelt, nyers krumpliból, só, bors és természetesen fokhagyma ízesítéssel készül.