Hozzávalók:
1 csomag ( 1 kg ) mungo zöldbab
3-4 babérlevél
1 hagyma
3 gerezd foghagyma
1 paradicsom
1 zöldpaprika
1-2 kanál 10% os tejföl
chillipaprika, reszelt torma, kapor, só, bors ízlés szerint
petrezselyemzöld
lilahagyma
*
Elkészítés:
1 csomag mungo zöldbabot beáztatunk vízbe, majd egy fazékban feltesszük föni 3-4 babérlevéllel, 1 hagymával, 3 gerezd foghagymával, 1 paradicsommal, 1 zöldpaprikával és puhára fözzük.
Leszürjük.Közepébe teszünk 1-2 kanál 10% os tejfölt, chillipaprikát vágunk rá, majd reszelt tormával, kaporral és petrezselyemzölddel szórjuk meg és lilahagymát kínálunk hozzá.
Sózzuk, borsozzuk.
				
															

