Hozzávalók:
2 db zsenge cukkini
1 kk só
½ mk őrölt fekete bors
½ mk fokhagymapor
1 zacskó mozzarella (lében)
2 ek liszt (gluténmentesen: rizsliszt)
2 db tojás
3 ek zsemlemorzsa (gluténmentes)
2 dkg reszelt parmezánsajt
5 dl napraforgóolaj a sütéshez
Mártogatós:
2 dl görög joghurt
1-1 csipet só és őrölt fehér bors
3-4 dkg dán kékpenészes sajt
1 ek aprított snidling
*
Elkészítés:
A cukkinik két végét levágjuk, és hosszában vékonyan felszeleteljük.
A keskenyebb, vagy nem használható csíkokat félretesszük, nem dobjuk ki, egy másik ételhez fogjuk felhasználni, a szebbeket kicsit besózzuk, pár percig pihenni hagyjuk, hogy kicsit megpuhuljanak a szeletek, hogy szépen össze tudjuk őket hajtogatni.
Közben felszeleteljük a mozzarellát, majd a szeleteket lecsöpögtetjük, borsozzuk, beszórjuk a fokhagymaporral, majd két szeletet derékszögben egymásra fektetünk, kb.
1/3 részüknél keresztezzék egymást.
A kereszteződésre teszünk egy darabka mozzarellát, és szépen becsomagoljuk, fogvájóval megtűzzük.
Ezután következik a panírozás: liszt, tojás, prézli, a prézlibe belekeverjük a parmezánt, majd bő, közepesen forró olajban ropogósra sütjük.
A mártogatóshoz a hozzávalókat összekeverjük, nem szükséges teljesen krémesre, snidlinggel megszórjuk, és kis tálkában külön kínáljuk.
Köretnek bármit adhatunk mellé, párolt rizst, sült burgonyát, vagy akár sült zellert.