Mozzarellával töltött mediterrán húsgolyók

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

3

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Haladó

Mozzarellával töltött mediterrán húsgolyók

Recept leírás:

Hozzávalók:

Ahúsgolyókhoz:
kb. 80 g. mini mozzarella, (8-10 db.) 30 dkg. darált sertéshús, 1 evőkanál rizs, 1 tojás, friss bazsalikom, oregánó, petrezselyem zöld, snidling, ½ mag nélküli csili, só, frissen őrölt bors.
A raguhoz:
1 db. színes paprika, 1 szál sárgarépa, 1 szál újhagyma, ½ szál szárzeller, 3 gerezd fokhagyma, kevés petrezselyem zöld, néhány bazsalikom levél, só, frissen őrölt bors, 3 – 4 dl. paradicsomszósz.
40 dkg. száraztészta ( hosszú metélt, spagetti, makaróni, fodros kocka, vagy bármilyen olaszos jellegű, de nem nagyméretű tészta)

*

Elkészítés:

A húsgombócokat készítem el először.
A darált húshoz rizst, tojást, kimagozott apróra vágott csilit, és apróra vágott zöld fűszereket keverek, sózom, enyhén megborsozom, majd összedolgozom.
Egy órára a hűtőbe teszem.
A mini mozzarellákat kétfelé vágom, és kis húspogácsák közepébe teszem, majd enyhén olajos kézzel golyókat formálok belőlük.
Ebből a mennyiségből 16 kisebb golyót készítettem.
Forró, enyhén sós vízben, a golyókat megfőzöm.
Addig kell főzni, míg a forrás közben a golyók a víz tetejére emelkednek, és utána még öt percig.
Míg a húsgolyók főnek, elkészítem a ragut.
A sárgarépát, és a színes paprikát vékony csíkokra ( zsülienre ) vágom, az újhagymát felkarikázom, a fokhagymát szétnyomom, a halványító zellert is felkarikázom.
Néhány bazsalikom, és petrezselyem levelet apróra vágok.
Kevés olíva olajon először a sárgarépát, majd a többi zöldségfélét megpárolom, és mikor enyhén megpuhultak, megsózom, megborsozom, és hozzáadom a szétnyomott fokhagymát, valamint felöntöm paradicsomszósszal.
Használható hozzá konzerv hámozott paradicsom is, de én a papírdobozos paradicsomszószt használtam, majdnem az egész dobozt.
Összeforralom, majd a közben forró, sós vízben kifőzött tésztát, valamint a leszűrt húsgombócokat is beleforgatom a serpenyőbe.
A tésztát nem csepegtettem le, hanem a főzővízből, szűrővel, közvetlenül a serpenyőbe tettem.
Jól átforgattam, majd tálaltam.
Három fő részére elegendő adag lett belőle.

Mozzarellával töltött mediterrán húsgolyók

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Mozzarellával töltött mediterrán húsgolyók

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!