Mozzarellás vegapizza

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Andi80

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

120

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Könnyű

Mozzarellás vegapizza

Recept leírás:

Hozzávalók:

Tésztához:
Szószhoz:
Feltéthez:
Forma kenéséhez:

*

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.
A liszthez adjuk a felfuttatott élesztőt, a sót, az olajat és alaposan kidagasztjuk.
Akkor jó, ha már nem csak az edény faláról válik le a tészta, hanem a kezünkről is.
Egy óra alatt meleg helyen konyharuhával letakarva, duplájára kelesztjük.
A mozzarella golyókat lecsöpögtetjük és kettészeljük.
A vöröshagymát megtisztítjuk, kockára vágjuk és egy evőkanál olajon üvegesre pirítjuk.
A paradicsomlevet ráöntjük, beleszórjuk a fűszereket, felforraljuk és megszórjuk liszttel, majd addig főzzük, amíg kellőképpen be nem sűrűsödik.
A zöldségeket megtisztítjuk és felkarikázzuk.
A kukoricát lecsöpögtetjük.
Egy formát kikenünk Rama margarinnal és megszórunk liszttel.
A megkelt tésztát szépen belenyomkodjuk, hogy legyen egy kis pereme.
Megkenjük a szósszal.
Tetszőleges elrendezéssel rárakjuk a feltétet: paprikákat, paradicsomot, lilahagymát és a kukoricát.
200 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd rárakjuk a félbevágott mozzarella golyókat és visszatoljuk a sütőbe 10 percre, amíg a sajt rá nem olvad.

Mozzarellás vegapizza

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Mozzarellás vegapizza