Hozzávalók:
Tésztához: 20 dkg
Töltelékhez és díszítéshez: 20 dkg
*
Elkészítés:
A durvára reszelt marcipánt a puha vajjal, cukorral és vaniliás cukorral, csipet sóval, kevés mandulaaromával krémesre keverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat és a tejjel felváltva, hozzáadjuk a sütőporral elvegyített lisztet. Vajjal kikent (kb. 25 cm átmérőjű) kapcsos tortaformában sütjük a tésztát 3 részre osztva, egyenként 15-17 percig, 175 fokon.(Akinek nagyon jó a sütője, az egyben is megsütheti, és aztán ha kihűlt, vágja lapokba.Ebben az esetben a sütési idő 45-50 perc. Az én sütőm sima gázos és ha egyben sütném, az alja megégne, a közepe nyers maradna.)Ha a lapok kihűltek, de picit púposak, én késsel levágom a púpot, hogy a lap vízszintes legyen. Az 1. lapot megkenem lekvárral, ráteszem a 2. lapot, ezt pedig nutellával kenem meg (az üveget meleg vízfürdőbe állítom, így a krém meglágyul és folyós lesz) majd beteszem a hűtőbe, hogy megdermedjen. Addig a tejszínt habbá verem a habfixálóval.Ha valaki túl lágynak ítélné, 1-2 kávéskanál zselatint oldjon fel langyos vízben, majd keverje a habba.
A tejszínhab egy részét kenjük a nutellára, tegyük rá a 3. lapot, majd az egész tortát kenjük meg kívülről is habbal.
A tetejére nyomjunk habrózsákat, erre ültessük a félbe vágott Mozart-golyókat, szórjuk meg csoki és marcipánforgáccsal. A hűtőbe visszatéve pihentessük 1-2 órát.


