Hozzávalók:
Hozzávalók
Tészta: 8 db
Krém: 1 cs
*
Elkészítés:
Elkészítés
A szokásos módon piskótát sütünk.
A pudingot, cukrot, tojássárgáját kevés tejjel simára keverjük, a maradék tejet felforraljuk, krémet készítünk. Majd a tojás felvert habját melegen a krémhez keverjük, kihűtjük.
8 dl tejszínt felverünk, (Meggle) kb. 3 dl tejszínt és 1,5 üveg mandulaaromát (zöldet) teszünk a pudingos krémhez, a maradék tejszínnel fogjuk bevonni a tortát.
Kell még 25 dkg mogyorókrém, 20-25dkg marcipán (hamis marcipánt készítettem)
A tortát 3 lapra vágjuk, megkenjük mandulás krémmel, rárakjuk a kinyújtott marcipánt. (folpack között nyújtottam)
Megkenjük olvasztott mogyorókrémmel, ha szükséges hűtsük, amíg visszaszilárdul. Ráhelyezzük a piskótát, és ismét mandulás krém következik, ezután befedjük a harmadik lappal, majd lehet díszíteni pár órára hűtőbe rakjuk.