Hozzávalók:
Tészta:
50 dkg liszt
25 dkg vaj, vagy margarin
3 ek cukor,
3 db tojássárgája
1 cs sütőpor
Töltelék
1 kg tehéntúró
25 dkg cukor
2 cs vaníliás cukor
175 g tejföl
1 citrom reszelt héja
5 dkg mazsola (aki nem szereti, kihagyhatja)
1 cs vaníliás pudingpor
3 tojásfehérje kemény habbá verve
*
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrom, majd kb. 10 percre fagyasztóba teszem. Amikor kicsit megkeményedett két részre osztom, az egyik felét kinyújtom, és egy 30X36 cm-es tepsibe teszem
A túrót villával összetöröm, majd a töltelék hozzávalóit a tojásfehérje kivételével összekeverem. A fehérjéket felverem, majd azt is a túróhoz keverem, és a tésztára öntöm, egyenletesen elosztom. Ráreszelem a töltelékre a tészta másik felét, és előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten sütöm. Kb. 30-35 perc alatt sül meg.
Lehet fél adagot is készíteni, kisebb tepsiben, akkor mindenből a felét vesszük.