Morvai kalács

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Rozi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Haladó

Morvai kalács

Recept leírás:

Hozzávalók:

A tésztához:
250 gr darás liszt
250 gr rétes liszt
4 dc langyos tej
20 gr élesztő
1 evőkanál  cukor
1 egész tojás
1 csipet só
4 evőkanál olaj
A túrókrémhez:
250 gr  krémtúró
1/16-od vaj
2 tojássárgája
2 tojás fehérje habbá verve
1 vaníliás cukor
2 evőkanál porcukor
Azonkívül  kell  még a díszítéshez  150 gr  szilvalekvár  ,egy marék  durvára vágott dió,és egy kevés kristálycukor.
1 tojás a tészta  megkenéséhez
Egy kevés olaj  2 tepsi kikenéséhez

*

Elkészítés:

Egy tálba szórom a  két  féle lisztet, megsózom, összekeverem, hozzáadom az egész tojást, majd beleöntöm  a  langyos tejben, cukorral felfuttatott élesztőt.
Hólyagosra dolgozom, aztán belecsurgatom az olajat, és még dolgozok vele.
Meleg helyre tesszem, letakarom, és a duplájára  kelesztem.
Közben a hozzávalókból elkészítem a túrókrémet.
Amikor a tészta megkelt, egy meglisztezett gyúródeszkára borítom, kézzel szétterítem, és egy 8 cm átmérőjű lisztezett pohár segítségével  korongokat szaggatok belőle.
20 db lesz a végeredmény. 2 tepsit olajjal kikenek.
A  tésztakorongokat a tepsikre helyezem.
Kézzel a közepüktől kifelé szétnyomkodom, így a közepükben mélyedés keletkezik.Szélüket körbe egy felvert tojással megkenem.
A túrókrémet rákenem a tésztakorongokra úgy, hogy a tojással megkent rész érintetlen maradjon.
A túrókrém közepébe 1-1 jó kiskanál házi szilvalekvárt (ha nincs jó a bolti is) teszek, kissé szétnyomom,
a lekvárra durvára vágott diót szórok, majd a kristálycukorral  megcukrozom.
Előmelegített sütőben 180 -200 fokon 30 percig szépen megsütöm.

Morvai kalács

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Morvai kalács

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!