Hozzávalók:
60 dkg marha lábszár
3 fej hagyma
1 k.kanál bors
1 k.kanál só
5 dkg piros édes paprika
1 fej fokhagyma
4 marhahúsleves kocka
2 cm hosszú pirosarany
2 kanál zsír
Víz 2.5 l víz
4 kanál sima liszt a sűrítéshez
A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu
*
Elkészítés:
A 3 fej hagymát felvágni kockára.
2 kanál zsíron megüvegesíteni a hagymát,rátenni a kockára felvágott
marha lábszárt.Felönteni 0.5 l vízzel és addig főzni,amíg le nem sül a zsírjára.
Beletenni a borsot,sót és az 5 dkg piros édes őrölt paprikát.
Felönteni 2 l vízzel,és beletenni az áttört fokhagymát.
80 perc után beletenni a 4 marhahúsleves kockát,2 cm hosszú csípős pirosarany pasztát/én nem tettem/.
4 púpos leveses kanál sima lisztet elkeverünk 4 dcl vízben és ráöntjük a levesre. 10 percig még állandó keveréssel felforraljuk.
Baracklekváros palacsintát kínálunk mellé.
A Morva nászasszonyomtól tanultam.