Morgós csúcs

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Hani

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Haladó

Morgós csúcs

Recept leírás:

Hozzávalók:

10 dkg darált keksz
20 dkg darát dió
30 dkg porcukor
4 dkg keserű kakaópor
8 dkg margarin
esetleg egy kevés tej
A gesztenyés töltelékhez:
25 dkg gesztenyemassza
5 dkg porcukor
15 dkg darált keksz
10 dkg vaj
egy kevés rum vagy rumaroma
Továbbá:
meggy, kristálycukor

*

Elkészítés:

A darált kekszet a darált dióval, a porcukorral, a kakaóval, a margarinnal, ha kell, egy kevés tejjel összegyúrjuk, majd nedves kézzel kb. 24 db kis gombócot formálunk belőle, melyeket kristálycukorban meghempergetünk.
A gesztenyemasszát a porcukorral, a darált keksszel, a puha vajjal és egy kevés rummal összedolgozzuk.
A kekszes-diós gombócokat egyenként egy felfordított citromfacsaró üregébe töltjük (amit minden egyes töltés előtt megvizezünk), majd körben a falához nyomkodjuk. A közepébe teszünk egy magozott meggyet, majd egy-egy gesztenyés töltelékkel teljesen betöltjük az üreget. Ezután kiütjük a formából, s így kapjuk a kívül diós, belül gesztenyés csúcsokat.

Morgós csúcs

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Morgós csúcs

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!