Montenegro szelet

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

SkAndi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

90

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Könnyű

Montenegro szelet

Recept leírás:

Hozzávalók:

A piskótatésztához:
5 tojás
4 tk folyékony édesitoszer
1 csomag diétás vaniliás cukor
csipetnyi só
3 ek étolaj
5 ek teljeskiorlésu liszt
1 csomag sutopor
3 ek cukrozatlan kakaópor
A cukorsziruphoz:
10 ek viz
4 lapos ek gyumolcscukor
2 ek citromlé
reszelt citromhéj (elhagyható)
A krémhez:
25 dkg margarin
2 lapos ek szolocukor
2 csomag vaniliás pudingpor
2 csomag kókuszos pudingpor
5 dl + 5 dl tej
A csokoládébevonathoz:
20 dkg diétás étcsoki vagy tortabevonó
3 ek étolaj

*

Elkészítés:

A piskótatésztához habosra keverjuk a tojásokat az édesítovel és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk az étolajat, a sutoporos lisztet és a kakaóport.
A masszát kivajazott, kilisztezett tepsibe ontjuk és elomelegitett sutoben 180 fokon kb.
10 percig sutjuk.
Ezalatt elkészítjuk a cukorszirupot : a vizet a gyumolcscukorral, a citromlével és a reszelt citromhéjjal kb.
5 percig forraljuk.
A még meleg piskótatésztára ontjuk és egy ecsettel eloszlatjuk.
Félretesszuk hulni a piskótatésztát.
Mig hul a tészta, addig elkészítjuk a krémet : az egyik 5 dl tejben elkeverjuk a 2 csomag vaniliás pudingport és az 1 lapos ek szolocukrot, majd suru krémmé fozzuk.
Hagyjuk kihulni, kozben kavarjuk, nehogy beborosodjon.
Ezalatt a másik 5 dl tejben elkeverjuk a kókuszos pudingport, majd feltesszuk foni.
Ha már suru krémmé alakult, félretesszuk hulni.
A habosra kevert margarint kettévesszuk és elkeverjuk a pudingos krémekben.
A krémet rákenjuk a tésztára, majd bevonjuk az olvasztott csokival.
Egy éjszakára a hutobe rakjuk és másnap reggel már fogyaszthatjuk is.
Megjegyzés: A receptet Csilla gasztroblogjáról vettem, aki 4 csomag vaniliás pudingport használt fel a krémhez.

Montenegro szelet

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Montenegro szelet