Hozzávalók:
Piskóta:
4 tojás
4 ek cukor
4 ek langyos víz
4 ek liszt
2 ek kakaó
1 cs.sütőpor
Öntet: 1 dcl
Fehér krém:
1l tej
6 ek cukor
8 ek étkezési keményítő
200 gr vaj
Csokikrém:
200 gr főzőcsokoládé
200 gr nutella
0,5 l tejszín hulala *én kihagytam a nutellát és 300 gr főzőcsokival csináltam meg a krémet .
*
Elkészítés:
Piskóta hozzávalóit összekeverem majd a tojások fehérjét kemény habbá verem és lazán hozzáadom.Kisütöm 180 c,amikor kihűlt leöntöm a meleg kakaóval.
Fehér krém:
Az étkezési keményítőt,cukrot elkeverem a tejben majd készre főzőm, gyakran kevergetem, sűrű krémet fogunk kapni.
Ha már langyosra hűlt belekeverem a vajat.
Piskóta tetejére kenem a fehér krémet.
Csokikrém:
A tejszínt felteszem melegedni, beletördelem a csokit+nutellát hagyom elolvadni. (vigyázz, nehogy felforrjon a tejszín!)
Hagyom kihűlni, majd a fehér krémre kenem.
Hűtőbe teszem csücsülni egy éjszakára.
Egy pohár langyos vízbe mártott késsel, kockákra vágom.
Nagyon finom!!!