Hozzávalók:
Mogyoróvajas réteghez:
25 deka sós mogyoróvaj
12,5 deka vaj
12,5 deka kekszdara
10 deka porcukor
Csokoládés réteg:
10 deka 70%-os étcsokoládé
5 deka tejcsokoládé
6 deka vaj
*
Elkészítés:
Elkészítése nagyon egyszerű, és egy pillanat alatt (negyed óra) megvan.
Először a mogyoróvajas réteg hozzávalóit kevertem össze. Egy tálba öntöttem a porcukorral elkevert kekszdarát, a hideg vajat késsel rámetéltem, majd következett a mogyoróvaj. Először fakanállal mindent összekevertem, majd kézzel meggyúrtam, jó alaposan, egynemű állagúra.
Ezt a masszát belesímítottam egy 20×20 cm-es folpackkal kibélelt formába, és egy órára hűtőbe tettem.
A bevonáshoz vízgőz fölött olvasztottam fel a kétféle csokoládét, meg a vajat. Még melegen a mogyoróvajas massza tetejére öntöttem, majd fogyasztásig ismét hűtőbe került.