Mogyoróvajas szelet

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Marcsi5

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

Mogyoróvajas réteghez:
25 deka sós mogyoróvaj
12,5 deka vaj
12,5 deka kekszdara
10 deka porcukor
Csokoládés réteg:
10 deka 70%-os étcsokoládé
5 deka tejcsokoládé
6 deka vaj

*

Elkészítés:

Elkészítése nagyon egyszerű, és egy pillanat alatt (negyed óra) megvan.
Először a mogyoróvajas réteg hozzávalóit kevertem össze. Egy tálba öntöttem a porcukorral elkevert  kekszdarát,  a hideg vajat késsel rámetéltem, majd következett a mogyoróvaj. Először fakanállal mindent összekevertem, majd kézzel meggyúrtam, jó alaposan, egynemű állagúra.
Ezt a masszát belesímítottam egy 20×20 cm-es folpackkal kibélelt formába, és egy órára hűtőbe tettem.
A bevonáshoz  vízgőz fölött olvasztottam fel a kétféle csokoládét, meg a vajat. Még melegen a mogyoróvajas massza tetejére öntöttem, majd fogyasztásig ismét hűtőbe került.

Mogyoróvajas szelet