Mogyorós szelet Nagyanyótól.

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

10

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Haladó

Mogyorós szelet Nagyanyótól.

Recept leírás:

Hozzávalók:

a piskótához:
6 db. tojás,
6 kanál liszt,
6 kanál cukor,
2 kanál olaj,
1 csomag sütőpor,
2 kanál kakaópor.
a krémhez:
200 g. puha margarin vagy vaj,
100 g. szorbit (porcukor)
1 dl. kávé,
150 g. nutella,
100 g. felvert tejszínhab,
kevés darált erdei mogyoró.
a tetejére: csokiforgács, vagy (és ) aprított mogyoró.

*

Elkészítés:

A lisztből, a tojásból, és a cukorból nem laza piskóta masszát készítünk, melynek 2/3 részébe kakaóport keverünk.   3 db. vékony piskótalapot sütünk, melyek közül kettő kakaós, míg 1 fehér lap. (én felfordított lepapírozott tepsi alján szoktam, spatulával elsimítva.) Mikor megsültek, alulra egy kakaós réteget teszünk, amit megkenünk a közben elkészített krém 1/3 részével. Erre a fehér színű piskótalapot, majd újabb krém réteget, majd a másik kakaós piskótát, amit a maradék krémmel fedünk be. Süteményünk tetejét csokoládé forgáccsal, vagy (és) durvára vágott mogyoróval szórjuk meg. Kihűlés után szeleteljük!
A krém elkészítése: A margarint a szorbittal (cukor) jól elkeverjük, hozzáadjuk a kávét, a felvert tejszínhabot, a darált mogyorót, és a nutellával óvatosan összeforgatjuk, hogy kenhető masszát kapjunk.

Mogyorós szelet Nagyanyótól.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Mogyorós szelet Nagyanyótól.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!