Mogyorós piskóta elektromos kuktában

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Marcsi64

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

25

Sütési / főzési idő (perc)

50

Nehézség

Könnyű

Mogyorós piskóta elektromos kuktában

Recept leírás:

Hozzávalók:

2 db tojás
15 dkg liszt
15 dkg cukor
1/2 cs. sütőpor
1/2 cs. vaníliás cukor
5 ek víz
5-8 dkg durvára őrölt mogyoró
fehér csokiforgács a díszítéshez
3 ek olaj az edény kenéséhez
Csokoládékrémhez:
4 dl hideg tej
1 cs. Dr. Oetker csokoládés tortakrém alap

*

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot. Jól összedolgozzuk. Ezután a tojások sárgáját is hozzákeverjük, majd kicsinyenként a lisztet és közben a vizet is adagoljuk.
Jól kikeverjük a robotgéppel.
A mogyorót ledaráljuk és a Magas Turbó aprítómban csináltam ezt a műveletet.
Közben az olajjal kikenjük az elektromos kukta edényének az alját és kb. 4 ujjnyi magasan az oldalát, Majd az edényt a házba helyezzük.
Lezárjuk a tetőt és Sütemény programon 5 percet előmelegítjük.
Szilikon keverővel a piskóta tésztába keverjük a mogyorót.
Mikor a gép sípol, kikapcsoljuk és a piskóta masszát beleöntjük az előmelegített edénybe.
Tetejét eligazítjuk.
A kuktát lezárjuk és a Sütemény programon sütjük.
Mikor a piskóta megsült, kiborítjuk egy tálra és hagyjuk kihűlni.
Közben a krémet kikeverjük.
Mikor a tortácska kihűlt, kettévágjuk és megkenjük krémmel az alsó lapot. Ráhelyezzük a tetejét.
Kívül is krémmel megkenjük a tetejét és az oldalát is.
Csoki forgáccsal vagy tetszés szerint díszítjük.
Hűtőben hagyjuk kötni ezt a fajta krémet kb. 2 óra hosszat.

Mogyorós piskóta elektromos kuktában

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Mogyorós piskóta elektromos kuktában