Hozzávalók:
50 dkg brokkoli
2 tk só
1 db zöldségleves kocka vagy ételízesítő
2-3 gerezd fokhagyma
1 mk szárított őrölt lestyán
5 dkg őrölt mogyoró
2 dl főzőtejszín
1 ek citromlé
½ csokor petrezselyem
A galuskához:
1 db tojás
1 ek víz
1 mk só
kb. 2-3 ek liszt (Gluténmentesen: Miklós’ Universal mix liszt).
*
Elkészítés:
A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük, felöntjük 12 dl vízzel, hozzáadjuk a leveskockát, a zúzott fokhagymát, a lestyánt, a finomra darált mogyorót, és lefedve, kis lángon puhára főzzük.
Közben a galuskához a hozzávalókat csomómentesre keverjük.
Kicsit lágyabb tésztát kell kapnunk a normál galuskatésztánál.
Amikor a brokkoli megfőtt, a tejszínnel összeturmixoljuk, a levesbe mártogatott kiskanállal beleszaggatjuk a galuskát, néhány percig főzzük, majd ízesítjük a citromlével, és a felaprított petrezselyemmel.