Hozzávalók:
20 dkg mogyoró (török mogyoró)
5 db alma
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
8 tojás
8 kanál cukor
8 kanál liszt
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
10 dkg csokoládé (felolvasztva)
*
Elkészítés:
A tojásfehérjét habosra verem a cukorral, és hozzáadom a kakaóport, cukrot, a vaníliás cukrot és a sütőport.
A tojásfehérjébe óvatosan beleforgatom a lisztet, a tojások sárgáját, végül pedig a mogyorót, és az apró kockára vágott almát, A tortaformát kivajazom és lisztezem, beleöntöm a masszát.
180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsül.
Amikor kész van, a tetejére olvasztok egy tábla fehér csokit / vagy étcsokit és megszórom durvára darált mogyoróval.
i