Hozzávalók:
Tészta
20 dkg zsír vagy margarin
2 db tojássárgája
25 dkg porcukor
3 ek. liszt
1kk szódabikarbóna
2 óra hossz pihenés után 75 dkg liszt
Tőltelék:
a kikapart tészta
20 dkg margarin
20 dkg darált sótlan mogyoró
25 dkg porcukor
3 ek kakaópor
3 ek. baracklekvár
1 rum aroma
és annyi tejet , hogy puha massza legyen
*
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összeállítom és 2 órát pihenni hagyom. Aztán 75 dkg liszttel jól összegyúrom. Diónyi golyókat formálok és sütőpapíros tepsibe rakom. 200 fokon kb. 18 perc sütés ( sütőtől függ lényeg szép világos legyen).
Még mellegen kikaparom és a krémet összeállítom, ezzel a krémmel megtöltöm a fél barackokat és másikkal össze ragasztom. Ételfestékkel megfestem vagy császár körte és keserű mandula aromákkal megfestem és kristálycukorba hepergettem. egy éjszakát pinjen, hogy az ízek összeérjenek.