Hozzávalók:
50 dkg liszt
20 dkg vaj
5 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2,5 dkg élesztő
2-3 ek tejföl
1 dl tej
2 tojás sárgája
csipet só
mogyorókrém kb 20 dkg
1 tojás a kenéshez
*
Elkészítés:
Majd a többi hozzávalóval bedagasztjuk (a nutella és kenéshez szükséges tojás nélkül). Meleg helyre tesszük és a duplájára kelesztjük.
4 egyforma cipóra osztjuk.
Az egyik cipót 30 cm-es átmérőjű, kör alakúra nyújtjuk, majd megkenjük mogyorókrémmel.
Ezt félretesszük.
Egy másik cipót szintén hasonló módon kinyújtunk.
Ezt ráhelyezzük a mogyorókrémmel megkent tésztára, nyújtófával még egy kissé megnyújtjuk vagyis lenyomatjuk és 12 cikkekre vágjuk.
A szeletek vastagabb végére teszünk egy kiskanál mogyorókrémet, majd innen kezdve feltekerjük.
A másik 2 cipóval hasonló módon járunk el. Felvert tojással megkenjük és 170 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 20 percig sütjük.