Hozzávalók:
A tésztához: 50 dkg
Töltelékhez
2 evőkanál cukrozott kakaó
10 dkg mogyorókrém
2 evőkanál étolaj
Tetejére
1 tojás a kenéshez
*
Elkészítés:
Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalókkal jól kidagasztjuk. Két részre vágjuk, és mindegyiket gombócoknak kidolgozzuk. Ha megkelt jól
mindegyiket még ketté vesszük ,egyformára kinyújtjuk és először 8 cikkelyt vágunk amit megszórunk kakaóval és rárakjuk a kiskanál mogyorókrémet .Az így megkent tésztákat sréhen feltekerjük és kör alakban a sütőpapíros tepsire helyezzük..Ezután középre is rakunk egy feltekert háromszöget ,majd a tésztánkból csíkokat vágva kettőből sodorva díszíthetjük körbe egy koszorú formára .Természetesen ízlés szerint ahogy gondoljuk. A sodort tészta darabkákat mindig megkenjük egy kis olajjal és meghíntjük kakaóval is.
Mikor készen vagyunk a csodás koszorúnkkal ,megkenjük tojással alaposan.Majd előmelegített sütőben 180 fokon 20-22 percig sütjük .
Szeleteléskor vaníliás porcukorral meghintjük.

