Mogyorókrémes csiga

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Haladó

Mogyorókrémes csiga

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók a tésztához:
1 kg liszt,
20 dkg lágy margarin,
15 dkg kristálycukor,
1 tojássárgája,
5 dkg élesztő,
1 cs. vaníliás cukor,
1 csipet só,
5 dl tej,
Töltelék: 5 evőkanál
5 evőkanál kristálycukor,
20 dkg mogyorókrém
Lekenéshez: Puha vaj
A tetejére: 1 dl
1 cs. vaníliás cukor,
1 evőkanál kristálycukor
1 tojás fehérje

*

Elkészítés:

Elkészítés: Egy deciliter tejben felfuttatjuk az élesztőt egy pici cukorral. Majd  tésztához valókat összedolgozunk, kézzel vagy géppel 6-8 percig dagasztjuk. Fél órát hagyjuk kelni, átgyúrjuk, majd újabb fél órát pihentetjük.
Kinyújtjuk 2  cm vastagra. A 10 dkg puha, de nem folyékony vajjal megkenjük, összehajtogatjuk, és fél órát újra pihentetjük.
Majd pihenés után 3 részre osztjuk ,egyenként  kinyújtjuk, megkenjük a mogyoró krémmel és megszórjuk a cukorral elkevert kakaóval, és felcsavarjuk . Felvágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és kb. 20 percig kelesztjük langyos helyen. Ezután  a tetejére kikevert keverékkel  megkenjük , majd előmelegített sütőben  180 fokon 20-25 percig sütjük Közben is kenegetjük a tejes keverékkel Ettől lesznek puhák, szaftosak. Ha jól dolgoztunk ebből 50-55 db lesz .
Reggelire, tízóraira, uzsonnára tökéletes egy nagy bögre kakaóval vagy tejeskávéval.

Mogyorókrémes csiga

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Mogyorókrémes csiga

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!