Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
1 kg liszt,
20 dkg lágy margarin,
15 dkg kristálycukor,
1 tojássárgája,
5 dkg élesztő,
1 cs. vaníliás cukor,
1 csipet só,
5 dl tej,
Töltelék: 5 evőkanál
5 evőkanál kristálycukor,
20 dkg mogyorókrém
Lekenéshez: Puha vaj
A tetejére: 1 dl
1 cs. vaníliás cukor,
1 evőkanál kristálycukor
1 tojás fehérje
*
Elkészítés:
Elkészítés: Egy deciliter tejben felfuttatjuk az élesztőt egy pici cukorral. Majd tésztához valókat összedolgozunk, kézzel vagy géppel 6-8 percig dagasztjuk. Fél órát hagyjuk kelni, átgyúrjuk, majd újabb fél órát pihentetjük.
Kinyújtjuk 2 cm vastagra. A 10 dkg puha, de nem folyékony vajjal megkenjük, összehajtogatjuk, és fél órát újra pihentetjük.
Majd pihenés után 3 részre osztjuk ,egyenként kinyújtjuk, megkenjük a mogyoró krémmel és megszórjuk a cukorral elkevert kakaóval, és felcsavarjuk . Felvágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és kb. 20 percig kelesztjük langyos helyen. Ezután a tetejére kikevert keverékkel megkenjük , majd előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 percig sütjük Közben is kenegetjük a tejes keverékkel Ettől lesznek puhák, szaftosak. Ha jól dolgoztunk ebből 50-55 db lesz .
Reggelire, tízóraira, uzsonnára tökéletes egy nagy bögre kakaóval vagy tejeskávéval.