Hozzávalók:
A piskóta hozzávalói:
3 tojás sárgája, 12 dkg cukor,3 ek. olaj, 1ek. kakaó/ keserű/, fél adag kávé,3 cl konyak (elhagyható),1 púpos ek sütőpor, 1 csipet só, 4 ek liszt
A mogyorókrémhez:
300 g mogyorós nugátkrém (pl. Nutella )
1 doboz mascarpone (25 dkg)
2 dl Hulala
1 cs habfixáló
A díszítéshez:
kevés fehér- vagy étcsokoládé
Toffifee bonbon vagy Bonbonetti rudak
*
Elkészítés:
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, sóval és az olajjal beleöntjük a kávét, a konyakot és jól elkeverjük. A lisztet , a kakaóport,a sütőport összekeverjük, majd beledolgozzuk a tésztába. Végül a tojások kemény habjával lassan összekeverjük, zsírozott, lisztezett (v. sütőpapírral bélelt) tortaformában 175 fokon, kb. 30 percig, tű próbáig sütjük.
A krémhez:
A mogyorós nugátkrémet elkeverjük a mascarponéval.
A Hulalát felverjük 1 csomag habfixálóval, majd hozzáadjuk a mogyorós krémet, és együtt verjük még néhány percig.
Amíg a piskóta elkészül, és teljesen kihűl, a krémet hűtőbe rakjuk.
A megsült és kihűlt piskótát kiszedjük a formából, és két- v. három részre vágjuk.
A krémet két- vagy három részre osztjuk, és a piskótákat rétegezzük vele, majd az utolsó harmaddal az egész tortát bevonjuk (felül és körben a szélét).
A díszítéshez fehér v. étcsokoládét reszelünk a tortára, ezt követően pedig tetszés szerint díszítjük a Toffifee bonbonokat v. Bonbonettit is felhasználva.