Hozzávalók:
Kakaós piskóta:
6 tojás
6 ek. cukor
4 ek. liszt
1 kk. sütőpor
3 ek. kakaópor
Sárga piskóta:
3 tojás
3 ek.cukor
3 ek, liszt
1 mk. sütőpor
Csokis krém:
25 dkg vaj, vagy margarin
35 dkg porcukor
5 dkg kakaópor
1/2 cs. vaníliás pudingpor
2,5 dl tej
Túrókrém:
25 dkg túró
15 dkg porcukor
20 dkg vaj, vagy margarin
1/2 cs. vaníliás pudingpor
2 dl tej
1 kg meggy, kimagozva, vagy 1 üveg meggybefőtt
*
Elkészítés:
A hozzávalókból sütök egy 6 tojásos kakaós és egy 3 tojásos sárga piskótát, egy 30X35 cm-es tepsiben. A tojásokat egyben verem fel a cukorral, majd hozzákeverem a sütőporral, illetve kakaóporral elkevert lisztet. Előmelegített sütőben, tűpróbáig sütöm. A kakaós piskótát lapjában kettévágom. Elkészítem a krémeket. A kakaós krémhez, a vajat, vagy margarint kikeverem a porcukorral, hozzáadom a pudingporból és tejből főzött kihűtött pudingot, majd a belekeverem a kakaóport, együtt jól kihabosítom. A túrókrémhez a vajat vagy margarint kikeverem a porcukorral, hozzáadom az áttört túrót, és a tejből, pudingporból főzött, kihűtött pudingot, ezt is jól kihabosítom. Ezután következik a sütemény összeállítása. Alulra kerül egy kakaós piskótalap. Erre jön a túrókrém 2/3-ad része, amit kirakok meggyel, kb. annak is a 2/3-át teszem rá a többi a tetejére kerül díszítésnek. A meggyet jól belenyomkodom a túrós krémbe. Ráteszem a sárga piskótalapot, erre kenem a kakaós krém 2/3-ad részét, majd következik a másig kakaós piskótalap. A tetejére rakom kanállal a maradék kakaós és túrós krémet, majd márványosan összekeverve elsimítom és rárakom a tetejére maradék meggyet. Érdemes egy éjszakát a hűtőben tartani és utána felszeletelni.