Hozzávalók:
Hozzávalók:
1 roládhoz:
A díszítéshez:
1 tojásfehérje
30 gr vaj
30 gr cukor
40 gr liszt
ételszínező paszta ( piros)
A piskótához:
5 tojás
100 gr cukor
100 gr liszt
A töltelékhez:
eperlekvár
*
Elkészítés:
1. Először a díszítést készítjük el: gáztepsire sütőpapírt terítünk.
2. A vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a tojásfehérjét és az ételfestéket. Sűrű, sima masszává mixeljük.
3. Habzsákba vagy nejlonzacskóba töltjük a masszát, aminek pici lyukat vágunk a sarkára és tetszőleges mintát rajzolunk a sütőpapírral.
4. A tepsit 15 percre hűtőbe tesszük, hogy megkössön a massza. Az én hűtőmbe nem fért sajna be a gáztepsi, így én csak szobahőmérsékleten pihentetettem, jelentem, működik.
5. A sütőt előmelegítjük 170 fokra és elkészítjük a piskótát: a fehérjéket nem túl kemény habbá verjük, a sárgáját kihabosítjuk a cukorral. A sárgájába beleforgatjuk a fehérjét, majd pár határozott mozdulattal a lisztet is. Ne keverjük túl. Öntsük a gáztepsibe a masszát.
6. Előmelegített sütőben 20 perc alatt süssük készre. Még melegen, sütőpapírral együtt tekerjük fel a piskótát.
7. Ha kihűlt, óvatosan fejtsük le a sütőpapírt, kenjük meg a piskótát eperlekvárral és újra tekerjük fel. Szeletelés, fogyasztás! Jó étvágyat