Hozzávalók:
2 fej savanyúkáposzta (ha nincs akkor friss)
vágott káposzta
50 dkg sertés darálthús
20 dkg rizs
1 fej hagyma
só
bors
pirospaprika
csombor (borsikafű)
kapor
4szelet füstölt császárszalonna
*
Elkészítés:
A hagymát olajon megdínsztelem hozzáadom a rizset és kevés ideig pirítom.
Amikor készen van hozzáöntöm a húshoz, majd sózom, borsozom és paprikázom.
Ezután a fejes káposztáról óvatosan leszedem a leveleket,kettévágom a és ebbe töltöm a húst, lazán, mert a rizs megdagad.
A vágott káposztát a fazék aljára teszem és elrendezem a töltelékeket. A tetejére teszem a füstölt császárszalonnát és betakarom levelekkel megszórom a tetejét csomborral és kaporral, végül teljesen feletöltöm vízzel, kb 2 óra alatt készre főzzük.
Ha friss káposztából készítjük azt előre megforrázzuk a leveleket másképp nem lehet a tölteléket becsomagolni mert törik
Tejfőllel tálalom!