Hozzávalók:
Tésztához:
70dkg liszt
2dl étolaj
4-5dl tej
5dkg élesztő
1,5tk só
1tk cukor
Töltelékhez:
2dl paradicsom sűrítmény
oregánó
bazsalikom
só
cukor
bors
1tasak bolognai por
15dkgpizzasonka
Tetejére: 1 tojás
15dkg reszelt sajt
*
Elkészítés:
Az élesztőt cukros,langyos tejben felfuttatjuk,majd a többi hozzávalóval jól kidolgozzuk.duplájára kelesztjük.
Közben a paradicsom sűrítményt kikeverjük a fűszerekkel,a sonkát kisebb kockára,vagy csíkokra aprítjuk.
A tésztánkat 2felé vesszük.Egyenként 3-4mm vékony téglalappá nyújtjuk,megkenjük a paradicsomos alappal,megszórjuk a bolognai porral,a sonkával(ezenkívül lehet rá tenni kukoricát,apróra vágott hagymát stb).
Feltekerjük,és kb1cm-es darabokat vágunk belőle.Tepsibe tesszük,tojással lekenjük,sajtot halmozunk a tetejére,és 15 perc alatt 180-200 fokon sütjük.