Hozzávalók:
50dkg. liszt
15. dkg. margarin
8. DKG cukor /4ek./.
2dkg. élesztő
2 egész tojás.
1/2. citrom reszelt héjja
csipet só,és k. b. 2,5. dcl. tej.
*
Elkészítés:
A felfuttatott élesztőt és a többi hozzávalókat jól kidagasztjuk.Közepesen lágy tésztát kapunk.
kelesztés után a 18.cm. fa rudakat alufóliával bevonom,erre tekjük az újnyi vékonyra sodort tésztát, olajjal megkenjük és 3/4 részét fahéjjas cukorba forgatjuk.Az üresen maradt tészta résszel lefelé sütőpapírral bélelt tepsiben, közepes lángon arany barnára sütjük.
Amikor meg sült cukor égető pisztojjal ráégetjük a cukrot. Ennek híjján a gáz lángja fölött végezzük ezt a müveletet ebből a menyiségből 10 mini kürtös kalács van.

