Hozzávalók:
50 dkg. Liszt
15 dkg. Margarin
8 dkg. Cukor/4ek./
2 dkg. Élesztő
2 db tojás.
½ citrom reszelt héja.
csipet só
2,5 dl. Tej. Kb.
*
Elkészítés:
A felfuttatott élesztőt és a többi hozzávalókat jól meg dagasztjuk.
Közepesen kemény tésztát kapunk Duplájára kelesztjük.
Kelesztés után a 18 cm-es fa rudakat alufóliával be vonjuk.
A tésztából újnyi vastag tésztát sodrunk./mint a nudlinak/ és ezt feltekerjük a fa rudakra olajjal meg kenjük és a tészta ¾ részét fahéjas cukorba forgatjuk. Sütő papírral bélelt tepsibe 20-25. perc alatt arany barnára sütjük.
Amikor ki sült cukor égetővel rá égetjük a cukrot. Ha nincs akkor a gáz lángja felett végezzük ezt a műveletet.
Ebből a mennyiségből 10. rúd mini kürtös kalács van.


